logo
دوره 7، شماره 2 - ( 1401 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 19-12 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dastani M, Bagheri J, Sadeghian M H. Scientometric Review of the Scientific Productions of Iranian Researchers in the Field of Lifestyle. Quran and Medicine 2022; 7 (2) :12-19
URL: http://quranmed.com/article-1-682-fa.html
داستانی میثم، باقری جواد، صادقیان محمد حسین. مرور علم سنجی تولیدات علمی پژوهشگران ایرانی در حوزه سبک زندگی. قرآن و طب. 1401; 7 (2) :12-19

URL: http://quranmed.com/article-1-682-fa.html


1- دکتری علم اطلاعات و دانش شناسی ( بازیابی اطلاعات و دانش)، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران.
2- مربی، گروه معارف، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران.
3- استادیار، گروه پزشکی قانونی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران (نویسنده مسئول). ، mhsadeghian@sina.tums.ac.ir
چکیده:   (925 مشاهده)
هدف: سبک زندگی سالم در ارتقای سلامتی افراد جامعه نقش اساسی دارد، این مطالعه با بکارگیری فنون علم سنجی به تجزیه و تحلیل تولیدات علمی پژوهشگران ایرانی در حوزه سبک زندگی پرداخته است.
مواد و روش ها: این مطالعه از نوع کاربردی است که با استفاده از روش علم‌سنجی با رویکرد تحلیلی انجام شده است. تمامی تولیدات علمی پژوهشگران ایرانی در حوزه سبک زندگی، از پایگاه استنادی وب آو ساینس، با بکارگیری راهبرد جستجوی مناسب استخراج شد. جهت تجزیه تحلیل داده از نرم افزار اکسل و نرم‌افزار علم‌سنجیHistcite  وVOSviewer  استفاده گردید.
یافته ها: در  مجموع 510 سند استخراج گردید. تولیدات علمی پژوهشگران ایرانی در حوزه سبک زندگی در سال های اخیر در حال رشد بوده است و بیشتر تولیدات علمی از نوع مقالات پژوهشی و چکیده مقالات ارائه شده بوده است. عزیزی، کلیشادی و میرمیران پرکارترین پژوهشگران ایران در این حوزه بوده اند، بیشترین همکاری علمی پژوهشگران ایرانی نیز با کشورهای آمریکا، کانادا و استرالیا بوده است، دانشگاه علوم پزشکی تهران بیشترین میزان تولیدات علمی این حوزه را دارا بوه است و بیشترین همکاری علمی را با دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و علوم پزشکی اصفهان داشته است. همچنین این تولیدات علمی این در پنج خوشه موضوعی پیشگیری، بیماری های پرخطر، سلامت روانی و اجتماعی، ارتقای سلامت  و فعالیت های روزرمره دسته بندی شده اند.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه تصویر روشنی از تولیدات علمی پژوهشگران ایرانی در حوزه موضوعی سبک زندگی را نشان داده است. براساس نتایج این مطالعه موضوعات تولیدات علمی پژوهشگران ایرانی در حوزه سبک زندگی بیشتر در حیطه پیشگیری و ارتقای سلامت بوده است که این نشان از اهمیت حوزه موضوعی سبک زندگی و تاثیر آن بر سلامت افراد جامعه است.
واژه‌های کلیدی: سبک زندگی، تولیدات علمی، ایران
متن کامل [PDF 786 kb]   (1206 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1401/3/10 | پذیرش: 1401/6/14 | انتشار: 1401/10/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.