دوره 7، شماره 2 - ( 1401 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 57-46 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشجوی دکتری، گروه مشاوره، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران.
2- دانشیار، گروه علوم تربیتی و روانشناسی، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران (نویسنده مسئول). ، fallahyazd@iauyazd.ac.ir
3- استادیار، گروه برنامه ریزی درسی، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران.
4- استادیار، گروه علوم قرآن و حدیث، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران.
چکیده:   (1071 مشاهده)
هدف: از آیات قرآن و روایات چنین استفاده می‌شود که قلب انسان مانند بدن سلامت و بیماری دارد. واژه‌ی قلب در قرآن کریم بارها ذکر شده است. پژوهش حاضر با هدف تحلیل مفاهیم مرتبط با آسیب قلب از دیدگاه قرآن کریم انجام شده است.
مواد و روش ها: پژوهش حاضر، در حیطه‌ی پژوهش‌های کیفی بوده و با شیوه تحلیل مضمون صورت پذیرفته است.
یافته‌ها: پس از جمع‌آوری آیات مرتبط با قلب و آسیبهای آن، مفاهیم بهدست آمده دسته بندی شده و در یک جدول گردآوری گردید. سپس با توجه به معانی آیات و تفاسیر قرآن کریم به تحلیل مفاهیم بهطور مختصر پرداخته شده و علل و زمینه ها، نشانه ها و علائم، فرایند، پیامدها، و راهکارهای پیشگیری و مداخله در آسیبهای مرتبط با قلب استخراج شدند. ما در این پژوهش به ۲۳ مفهوم که مرتبط با آسیب قلب هستند و از آیات استخراج شده‌اند، اشاره کردیم.
نتیجه‌گیری: از جمله مفاهیمی که در قرآن اشاره به آسیب قلب دارد، عبارتند از: حجاب قلب، مُهر خوردن بر قلب، قساوت و... بسته شدن قلب، محرومیت انسان از ادراک معارف الهی و بی بهره‌گی از فهم درست از انسان، جهان و پیوند انسان و جهان را در پی دارد. با شناسایی انواع آسیب های قلب، و همچنین با دانستن علل و زمینه ها، نشانه ها و علائم، فرایند، پیامدها، و راهکارهای پیشگیری و مداخله در آسیبهای مرتبط با قلب، میتوان در پیشگیری یا درمان بیماریهای مرتبط با قلب، اقدامات سازندهای را ترتیب داد.
واژه‌های کلیدی: حجاب قلب، مُهر بر قلب، مرض قلب
متن کامل [PDF 781 kb]   (1440 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/1/25 | پذیرش: 1401/6/29 | انتشار: 1401/11/24

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.