logo
دوره 7، شماره 2 - ( 1401 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 90-83 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bakouei F, Taheri Z, Bakouei M. Prevalence of Exclusive Breastfeeding and its Relationship with the Demographic-Fertility Characteristics of Mothers, in Accordance with the Verses of the Qur'an and Hadiths. Quran and Medicine 2022; 7 (2) :83-90
URL: http://quranmed.com/article-1-659-fa.html
باکوئی فاطمه، طاهری زینب، باکوئی مهدی. فراوانی تغذیه انحصاری با شیرمادر و ارتباط آن با مشخصات جمعیتی-باروری مادران، تطبیق با آیات قرآن و روایات. قرآن و طب. 1401; 7 (2) :83-90

URL: http://quranmed.com/article-1-659-fa.html


1- استادیار، گروه مامایی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران.
2- کارشناسی ارشد، گروه مشاوره در مامایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران.
3- استادیار، دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، قم، ایران (نویسنده مسئول). ، bakouei2011@yahoo.com
چکیده:   (876 مشاهده)
هدف: علی‎رغم اثبات منافع شیردهی در سطح جهانی، تعداد زیادی از مادران در کشورهای مختلف شیردهی را زودهنگام قطع می‏کنند. فراوانی شیردهی کافی در اکثرکشورها به میزان کم و غیرقابل قبول است. این مطالعه با هدف تعیین فراوانی تغذیه انحصاری با شیرمادر و ارتباط آن با متغیرها و همچنین غنی‎سازی نتایج با آیات قرآن و روایات انجام شده است.
مواد و روش‎ها: مطالعه مقطعی بر 370 مادر دارای کودک شش‎ماهه انجام شد. مشخصات جمعیتی-باروری مادران در دو گروه تغذیه انحصاری و عدم تغذیه انحصاری با شیرمادر مقایسه شدند. آیات قرآن و روایات مرتبط با این موضوع نیز مرور شدند.
یافته ‏ها: میانگین سن مادران مورد مطالعه 32/5±96/28سال است. 8/66 درصد مادران کودک خود را بطور انحصاری با شیر خود تغذیه می‏کردند. برحسب تحلیل آماری میزان تغذیه انحصاری با شیرمادر با حاملگی برنامه‎ریزی شده (حاملگی خواسته) (047/0= P.V) و نوع مشوق و حمایت مادر در شیردهی (0001/0= P.V) ارتباط داشت. در آیاتی از قرآن کریم به طول مدت شیردهی و اهمیت شیردهی تا زمان ممکن حتی در شرایط بحرانی اشاره شده ‎است. براساس رهنمودهای اسلامی،  شیردادن از پستان یک ارزش است و مادر شیرده اجر مجاهد در راه خدا را دارد.
نتیجه‎گیری: باتوجه به اینکه تغذیه با شیرمادر علاوه بر داشتن منافع زیاد، یک عبادت بزرگ محسوب می‎شود، ارتقای فراوانی آن ضرورت دارد. بسیار مناسب و ارزنده است که با هدف تشویق مادران به شیردهی، مفاهیم قرآنی و دینی را در محتوای آموزشی برای پایبندی بیشتر آنها به تغذیه کودک با شیرخود گنجاند.
متن کامل [PDF 646 kb]   (1225 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1401/3/10 | پذیرش: 1401/6/21 | انتشار: 1401/6/31

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.