Hakiman B, Javan Arasteh A, Norouzi A, Farhat S. Melodic Effects of Quranic Words on Spiritual Status and Medical-Biological Subjects. Quran and Medicine 2021; 6 (3) :48-61
URL:
http://quranmed.com/article-1-606-fa.html
1- دانشجوی دکتری، گروه عرفان، دانشگاه ادیان و مذاهب قم، قم، ایران.
2- استادیار، گروه عرفان، دانشگاه ادیان و مذاهب قم، قم، ایران (نویسنده مسئول). ، amjavan@gmail.com
3- استادیار، گروه عرفان، دانشگاه ادیان و مذاهب قم، قم، ایران.
4- استاد تمام، گروه هنر، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
چکیده: (927 مشاهده)
هدف: اثرات ملودیایی کلمات قرآنی دروضعیت معنوی و سوژه های پزشکی – زیستی. در پیشینهها، اعجازموسیقی موزون متن قرآن و اثرات زیستی آن مطلبی بیان نشده فقط اعجاز معنایی و آوایی مورد کنکاش قرارگرفته است.
مواد و روش ها: مطالعات کتابخانهای در بررسی ضربآهنگ کلمات و اسلوب چینش و صفات حروف تهجی بیانگر ملودیایی آیات قرآن است. هدف، اثبات اعجاز لفظی در بروز آثار زیستی مانند قبض و بسط، خوف ورجا آهنگ آیات است. چون ارتعاشات در تغییر بیوشیمی خون، رفتار و حالات روانی و معنوی موثر بوده و موجب ایجاد آرامش یا اضطراب؛ رفع برخی بیماریهای جسمی و روانی؛ احساس شرم؛ سرور؛ گریه و بهرهمندی شنوندگان از شفای قرآن می شوند. این اثرات در فشارخون و رنگ چهره و تپش قلب نمایان می شود.
یافته ها: تآثیر تلاوت و یا پخش صوت قرآن بر روی رشد گیاهان و یا درمان یا کاهش پیشرفت بعضی از بیماری ها و اختلالات جسمی و روانی حتی تعییرات حالات خُلقی و معنوی نیز مورد بررسی قرار می گیرد تا آثار اعجازموسیقی الفاظ قرآنی بررسی و اثبات شده و نتایج منطقی آن با آمار و ارقام تبیین شوند. با توجه به نتایج پژوهش میدانی توزیع پرسشنامه، پاسخ به پرسش اصلی نیز اثبات می شود. پیشنهاد: برای تقویت خودکنترلی به مفهوم تقوا باید فرهنگ استفاده صحیح از دانش موسیقی فنی برای مردم تبیین وآنان را درتشخیص غنای مذموم با قواعد سمفونی ملکوتی مساعدت نمود تا از منافع موسیقی مذهبی ملودیایی قرآنی بهرهمند شوند.
نتیجه گیری: تشکیل جلسات با حضور اساتید موسیقی و قاریان قرآنی در تبیین اشتراکات ضروری است تا مردم را از موسیقیهای مبتذل و یا مشکوک فقهی برحذر داشت.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1400/9/27 | پذیرش: 1400/12/25 | انتشار: 1400/12/25