دوره 6، شماره 3 - ( 1400 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 61-48 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hakiman B, Javan Arasteh A, Norouzi A, Farhat S. Melodic Effects of Quranic Words on Spiritual Status and Medical-Biological Subjects. Quran and Medicine 2021; 6 (3) :48-61
URL: http://quranmed.com/article-1-606-fa.html
حکیمان بهمن، جوان آراسته امیر، نوروزی اصغر، فرهت شاهین. اثرات ملودیایی کلمات قرآنی دروضعیت معنوی و سوژه های پزشکی - زیستی. قرآن و طب. 1400; 6 (3) :48-61

URL: http://quranmed.com/article-1-606-fa.html


1- دانشجوی دکتری، گروه عرفان، دانشگاه ادیان و مذاهب قم، قم، ایران.
2- استادیار، گروه عرفان، دانشگاه ادیان و مذاهب قم، قم، ایران (نویسنده مسئول). ، amjavan@gmail.com
3- استادیار، گروه عرفان، دانشگاه ادیان و مذاهب قم، قم، ایران.
4- استاد تمام، گروه هنر، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
چکیده:   (927 مشاهده)
هدف: اثرات ملودیایی کلمات قرآنی دروضعیت معنوی و سوژه های  پزشکی – زیستی. در پیشینه‌ها، اعجازموسیقی موزون متن قرآن و اثرات زیستی آن مطلبی بیان نشده فقط اعجاز معنایی و آوایی مورد کنکاش قرارگرفته است.
مواد و روش ها: مطالعات کتابخانه‌ای در بررسی ضرب‌آهنگ کلمات و اسلوب چینش و صفات حروف تهجی بیانگر ملودیایی آیات قرآن است. هدف، اثبات اعجاز لفظی در بروز آثار زیستی مانند قبض و بسط، خوف ‌ورجا آهنگ آیات است. چون ارتعاشات در تغییر بیوشیمی خون، رفتار و حالات روانی و معنوی موثر بوده و موجب ایجاد آرامش یا اضطراب؛ رفع برخی بیماری‌های جسمی و روانی؛ احساس شرم؛ سرور؛ گریه و بهره‌مندی شنوندگان از شفای قرآن می شوند. این اثرات  در فشارخون و رنگ چهره و تپش قلب نمایان می شود.
یافته ها:  تآثیر تلاوت و یا پخش صوت قرآن بر روی رشد گیاهان و یا درمان یا کاهش پیشرفت بعضی از بیماری ها و اختلالات جسمی و روانی حتی تعییرات حالات خُلقی و معنوی نیز مورد بررسی قرار می گیرد تا آثار اعجازموسیقی الفاظ قرآنی بررسی و اثبات شده و نتایج منطقی آن با آمار و ارقام تبیین شوند. با توجه به نتایج پژوهش میدانی توزیع پرسشنامه، پاسخ به پرسش اصلی نیز اثبات می شود. پیشنهاد: برای تقویت خودکنترلی به مفهوم تقوا باید فرهنگ استفاده صحیح از دانش موسیقی فنی برای مردم تبیین وآنان را درتشخیص غنای مذموم با قواعد سمفونی ملکوتی مساعدت نمود تا از منافع موسیقی مذهبی ملودیایی قرآنی بهره‌مند شوند.
نتیجه گیری: تشکیل جلسات با حضور اساتید موسیقی و قاریان قرآنی در تبیین اشتراکات ضروری است تا مردم را از موسیقی‌های مبتذل و یا مشکوک فقهی برحذر داشت.
 
واژه‌های کلیدی: اعجاز، ملودی، قرآن، پزشکی، زیستی، معنوی
متن کامل [PDF 651 kb]   (292 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1400/9/27 | پذیرش: 1400/12/25 | انتشار: 1400/12/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله قرآن و طب می باشد.
 

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Qur̓ān va ṭib (Quran and Medicine)

Designed & Developed by : Yektaweb