Masoumi Fard M. Critique of the Foundations of Constructivist Epistemology based on Islamic Epistemology in the Distance Education System. Quran and Medicine 2020; 4 (5) :105-114
URL:
http://quranmed.com/article-1-487-fa.html
استادیار، گروه علوم تربیتی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران (نویسنده مسئول). ، mmf587@gmail.com
چکیده: (1007 مشاهده)
هدف: هدف از پژوهش حاضر بررسی نقدهای معرفتشناسی مکتبسازندهگرایی براساس معرفت-شناسیاسلامی در نظام آموزشازدور و استلزامات تربیتی آن است.
مواد و روش ها: این پژوهش با استفاده از روش توصیفی-تحلیلی به گردآوری اطلاعات کتابخانهای، شامل شناسایی، مطالعه، طبقهبندی اطلاعات، تجزیهوتحلیل آنها و جمعبندی اطلاعات درخصوص موضوع مورد مطالعه پرداخته و معرفت را در فلسفهاسلام و سازندهگرایی مورد بررسی قرار داده و سپس نقدهای وارد به معرفتشناسی سازندهگرا را بر اساس معرفتشناسی فلسفهاسلامی در نظام آموزشازدور بررسی میکند.
یافته ها: نتایج این تحقیق نشان داد معرفتشناسی سازندهگرا در مواردی مانند نسبیگرایی، شناخت-موقعیتی، تفاوت در منابعشناخت و معرفت قابلاعتماد با معرفتشناسی فلسفهاسلامی تفاوتهای بنیادینی دارد، سپس بر این موضوع تاکید شد که اسلام با بهرهگیری از تعالیم وحی که از طریق قرآن-کریم نازل شده است و از طریق ابزارهای کاملتر، اصیلترین معرفت یا معرفتحقیقی را در نظام آموزشازدور ممکن میکند.
نتیجه گیری: پیشنهاد میشود که دستاندرکاران آموزشازدور کشورمان با تکیه بر معرفتی که از آموزههای قرآنی حاصل شده به گونهای برنامهریزی نمایند تا علاوه بر همخوانی برنامههای تربیتی با آموزههای اسلام، پویا بوده و موجب فعالیت یادگیرنده جهت کسب معرفت حقیقیتر شود
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1398/8/5 | پذیرش: 1398/10/20 | انتشار: 1398/12/25