logo
دوره 5، شماره 1 - ( 1399 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Javadpour M. A Reflection on the Phenomenon of the hopelessness in children with Chronic Diseases. Quran and Medicine 2020; 5 (1)
URL: http://quranmed.com/article-1-331-fa.html
جوادپور مریم. تأملی بر پدیده‌ی ناامیدی در کودکان مبتلا به بیماری‌های مُزمن. قرآن و طب. 1399; 5 (1)

URL: http://quranmed.com/article-1-331-fa.html


دانشگاه آزاداسلامی ، javadpour89@yahoo.com
چکیده:   (3235 مشاهده)
اهدف: دوران کودکی به عنوان یکی از مراحل بنیادین زندگی انسان، می­تواند با آسیب­­های متنوعی همراه باشد؛ به­ گونه­ای که این مهم در کودکان مبتلا به بیماری­های مُزمن نمایان­تر است؛ زیرا به­زعم کم­توانی در تأمین نیازهای­شان، مستلزم کمک و آگاهی بیشتر اطرافیان و مراقبان، به­ویژه والدین نسبت به شرایط و موقعیت­شان هستند. اما متأسفانه گاهی با غفلت­ورزی، نادیده­انگاری، همچنین دسترسی اندک به خدمات و مراقبت­های بهداشتی و درمانی، فقر، خشونت و ... مواجه می­شوند که می­تواند منشأ ایجاد ناامیدی و عدم تحمل بیماری در آنان شود. از این رو به منظور حمایت از حق سلامت کودکان بیمار، این نوشتار در پی پاسخ به این پرسش است که علل و پیامدهای پدیده ناامیدی در کودکان مبتلا به بیماری­های مُزمن چیست و راهبردهای پیشگیری از آن کدامند؟
مواد و روش­ها: در این مطالعه که با استفاده از روش توصیف و تحلیل محتوا انجام شد، از آیات قرآن کریم، روایات معصومین (ع)، دیدگاه فقیهان امامیه و موازین و مقررات ملّی و اسناد بین­المللی حقوق بشر در پاسخ به پرسش­های پژوهش استفاده شد.
یافته ­ها: فراهم نمودن شرایط و محیط مناسب برای کودکان بیمار تا حد ممکن، با استناد به قاعده­ی فقهی «المیسور لا یسقط بالمعسور» واجب است.
نتیجه­گیری: از آنجا که علل مختلف، نظیرِ بهره­مندی ناکافی از سطح زندگی مناسب، بی­اعتنایی به ارزش­های معنوی و تمایل به منفی­نگری می­تواند بر سلامت و پیشرفت بیماری کودکان مؤثر باشد؛ لیکن در شریعت مقدس اسلام، بر پایه­ی اصل احترام به کرامت ذاتی انسان، یکسان­نگری و رعایت مصالح عالیه کودک، بکارگیری راهبردهای امیددرمانی در ارتقای سلامت معنوی به عنوان سنگ بنای دیگر اقسام سلامت، مورد تأکید واقع شده است که اجرای آن، نه تنها مستلزم همکاری و هم­یاری دولت، جامعه، خانواده و حتی کودکان بیمار است، بلکه قوانین و مقررات منسجم­تری را همسو با فقه اسلام می­طلبد.
متن کامل [PDF 947 kb]   (2000 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/3/31 | پذیرش: 1399/4/26 | انتشار: 1399/5/21

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.