دوره 4، شماره 3 - ( 1398 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khosravi A, BasirianJahromi R, Amuri E, SeyyedHosseini S. The Efficacy of Published Articles of Scholars in the Field of “Quran & Health” in Social Networks: An Altmetrics Study. Quran and Medicine 2020; 4 (3)
URL: http://quranmed.com/article-1-272-fa.html
خسروی عبدالرسول، بصیریان جهرمی رضا، عموری الهام، سیدحسینی شهره. اثربخشی مقالات منتشرشده پژوهشگران در حوزه ‌های مرتبط با قرآن و سلامت در شبکه‌های اجتماعی: یک مطالعه آلتمتریکس. قرآن و طب. 1398; 4 (3)

URL: http://quranmed.com/article-1-272-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، بلوار سلمان فارسی، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، دانشکده پیراپزشکی، گروه کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی
2- دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، بلوار سلمان فارسی، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، دانشکده پیراپزشکی، گروه کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی ، Tanin64@gmail.com
چکیده:   (3129 مشاهده)

پژوهش حاضر با هدف مطالعه اثربخشی مقالات منتشرشده پژوهشگران در حوزه‌های مرتبط با قرآن و سلامت که در پایگاه‌های «اسکوپوس» و «وب­آو ساینس» طی سال‌های 2009-2018 میلادی منتشر شده انجام گرفته است. پژوهش در دسته کاربردی و از نوع توصیفی-تحلیلی است که با روش علم‌سنجی (با استفاده از شاخص آلتمتریکس) انجام شده است. جامعه آماری پژوهش شامل تمام مقالات پژوهشگران ایرانی در حوزه‌های مرتبط با قرآن و سلامت در بازه زمانی 2009-2018 میلادی در پایگاه‌های «اسکوپوس» و «وب­آو ساینس» بوده است. داده‌ها با استفاده از ابزار بوکمارکلت آلتمتریکس استخراج و با روش‌های آمار توصیفی در نرم‌افزار اکسل تحلیل شده‌اند. بر اساس یافته‌ها از مجموع مقالات علمی پژوهشگران حوزه‌های قرآن و سلامت در بازه زمانی مورد مطالعه 331 رکورد در اسکوپوس و وب آو ساینس نمایه شده که درصد کمی از مقالات دارای نشانگر شی دیجیتال و از این تعداد نیز درصد محدودی از مقالات دارای نمره آلتمتریکس بوده‌اند. در بررسی شبکه‌های اجتماعی که به مقاله‌های پژوهشگران ایرانی اشاره کرده، سهم ابزار مدیریت مرجع مندلی و توییتر بیش از سایر ابزارها و بیشترین تعداد اشتراک‌گذاری این مقالات مربوط به کاربرانی از آمریکا و انگلیس بوده است. همچنین حوزه پزشکی و دندانپزشکی بیشترین میزان ارجاعات مندلی را به خود اختصاص داده‌اند. نتایج پژوهش نیز نشان‌دهنده وجود نشانگر شی دیجیتال در نیمی از مقالات حوزه‌های قرآن و سلامت بوده که از این تعداد درصد کمی نمره آلتمتریکس داشته‌اند. بنابراین، پیشنهاد می‌شود که پژوهشگران این حوزه، در جهت افزایش توجه به مقالاتشان در رسانه‌های اجتماعی، در انتخاب مجلات معتبر برای انتشار مقاله دقت بیشتری داشته باشند.
واژگان کلیدی:  مندلی، توییتر، اسکوپوس، وب‌آوساینس،  دگرسنجه
 
متن کامل [PDF 1228 kb]   (1571 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/5/13 | پذیرش: 1398/11/6 | انتشار: 1398/11/7

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله قرآن و طب می باشد.
 

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Qur̓ān va ṭib (Quran and Medicine)

Designed & Developed by : Yektaweb