جلد 5 - ویژه نامه                   جلد 5 - ویژه نامه صفحات 41-32 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشیار، گروه سنجش و اندازه‌گیری، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران (نویسنده مسئول). ، drmasgari423@gmail.com
2- دکتری تخصصی، گروه روان‌شناسی و آموزش کودکان استثنایی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران.
3- استادیار، گروه روان‌شناسی بالینی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران.
چکیده:   (2081 مشاهده)
هدف: همه‌گیر بودن بیماری کووید 19 در کل کشورهای جهان، سلامت روان‌شناختی و جسمی افراد جوامع را به خطر انداخته است و به­دلیل ماهیت مرموز، غیرقابل کنترل، پیش‌بینی‌ناپذیری و قابلیت انتشار سریع، زمینه را برای گسترش مشکلات روان‌شناختی در بعد سبک زندگی افراد فراهم آورده است. هدف از این پژوهش، تحلیل تجارب زیسته افراد در بعد سبک زندگی در دوران همه‌گیری بیماری کرونا بود.
مواد و روش ها: این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش‌شناسی، کیفی از نوع پدیدارشناسی بود. تعداد 31 نفر از افرادی که به بیماری کووید 19 مبتلا نشده بودند، به‌عنوان نمونه با روش نمونه‌گیری هدفمند و تا رسیدن به اشباع اطلاعاتی انتخاب شد. اطلاعات حاصل از پژوهش با استفاده از مصاحبه نیمه ساختاریافته جمع‌آوری و جهت تحلیل این اطلاعات از روش تحلیل مضمون استفاده شد.
یافته‌ها: یافته‌های حاصل از مصاحبه‌های شرکت‌کنندگان در پژوهش نشان داد که یکی از تأثیرات بیماری کرونا، تغییر در سبک زندگی افراد جامعه بوده است. این تغییر می‌تواند به شکل‌های مختلفی از قبیل: تغییر در روند عادی زندگی، مشکلات برنامه‌ریزی، تغییر در تحصیل فرزندان، ناتوانی در برنامه‌ریزی و کاهش کنترل بر زندگی بروز پیدا کند.
نتیجه‌گیری: برای پیشگیری و کنترل زندگی بهتر است که شرایط کاری منعطف، آموزش‌های مهارت‌های زندگی، سبک زندگی خلاقانه و غنی‌سازی اوقات فراغت در دستور کار افراد جامعه قرار گیرد.
متن کامل [PDF 1051 kb]   (1621 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/8/25 | پذیرش: 1399/12/17 | انتشار: 1399/12/26

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.