Mahluji S, Ebrahimzadeh Attari V, Saghafi Asl M. The effect of Halal nutrition and avoidance of forbidden foods on physical, mental and moral health of humans based on Holy Quran and authentic hadiths of the prophet Muhammad (PBUH) and twelve Imams. Quran and Medicine. 2020; 5 (3)
URL:
http://quranmed.com/article-1-371-fa.html
محلوجی سپیده، ابراهیم زاده عطاری وحیده، ثقفی اصل مریم. تاثیر تغذیه حلال و پرهیز از غذاهای حرام بر سلامت جسمی، روانی و اخلاقی انسان از دیدگاه قرآن، سنت و احادیث ائمه اطهار (ع). قرآن و طب. 1399; 5 (3)
URL: http://quranmed.com/article-1-371-fa.html
1- مرکز تحقیقات تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
2- گروه علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشکده علوم پزشکی مراغه ، ebrahimzadeh.va@gmail.com
3- گروه تغذیه بالینی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
چکیده: (154 مشاهده)
در دین اسلام که کاملترین ادیان است، به نقش تغذیه در سلامت جسمی و روانی و اخلاقی افراد توجه ویژه ای شده است. قران کریم و احادیث پیامبر اکرم (ص) و امامان بزرگوار به برخی عوارض و آثار سوء تغذیه حرام و در مقابل فواید غذاهای حلال و طیب اشاره شده است. مطالعه حاضر بصورت یک مطالعه مروری و با هدف تبیین اثرات جسمی، روحی و رفتاری تغذیه حلال از دیدگاه آیات و تفاسیر قرآنی و احادیث معتبر معصومین علیهم السلام و همچنین بر اساس نتایج مطالعات علمی اجرا شد. بر اساس منابع مورد بررسی، مصرف غذاهای حرام و همچنین تغذیه با روزی غیر حلال موجب عوارض متعدد جسمی و روانی در افراد گشته و حتی توفیق انجام اعمال صالح را نیز از وی صلب می کند. برخی مطالعات در خصوص تاثیر مولکول های مواد غذایی بر ساختار ژنتیکی افراد، نشان داده اند که مصرف ترکیبات غذایی سالم و حلال می تواند موجب بهترین پاسخ ژنتیکی شود. خوردن غذای حلال نه تنها اثرات مثبت فردی بر جسم و روح و رفتار انسان میگذارد بلکه با حفظ امنیت اجتماعی موجب سلامت جامعه می گردد. در مجموع از دیدگاه قرآن و روایات زیر بنای سلامتی، بهره مندی از مواد غذایی سالم و پاک و دوری از غذاهای حرام می باشد و اگرچه با توجه به پیشرفت های علم، علت و فلسفه حرمت برخی از آنها برای بشر روشن شده است اما پژوهش های آتی ممکن است علل بیشتر و بهتری از آنچه تا کنون کشف شده است را برای بشر آشکار نماید.
نوع مطالعه:
كاربردي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1399/8/19 | پذیرش: 1399/10/18 | انتشار: 1399/10/18