دوره 4، شماره 4 - ( 1398 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشیار دانشگاه علوم و معارف قرآن تهران
2- کارشناس ارشد، تفسیر قرآن کریم، دانشکده علوم قرآن قم
چکیده:   (4637 مشاهده)

زمینه و هدف: یکی از بیماری­های معنوی و گناهان قلبی "قساوت قلب" است، بسیاری از افراد، با وجود ابتلا به این بیماری، از آن غافل هستند. انسان ذاتا از روحی لطیف و قلبی رئوف برخوردار است و قساوت قلب، به خودی خود به وجود نمی­آید، بلکه عواملی موجب تشدید این قوه می­شوند، اگر درمان نشود می­تواند منشأ بسیاری از جنایات و کارهای خلاف اخلاق گردد، شناسایی عوامل و آثار قساوت برای رفع خطرات احتمالی ضروریست.

روش: نوع پژوهش از نظر هدف کاربردی براساس مطالعات مروری است.شیوه پژوهش توصیفی-تحلیلی و با روش مطالعه کتابخانه ای و استنادی صورت گرفته است.

یافته­ها: موضوعات تجمیع شده شاخه های سلامت در این پژوهش مبحث قساوت˓ سلامت˓ سلامت روان˓ عوامل قساوت قلب˓ آثار قساوت قلب است که آیات قرآن کریم بطورمستقیم به آن اشاره دارد. توضیحات مفسران و روانشناسان درهرمبحث از آیات سلامت علمی و منطبق برهدف آیات است.

نتیجه­گیری: 1. قساوت قلب که یک بیماری روحی است اگر درمان نشود می­تواند منشأ بسیاری از جنایات و کارهای خلاف اخلاق گردد؛ 2. بر اثر دوری و جدایی از تعالیم دینی و فرهنگ و معارف اسلامی، قساوت قلب ایجاد می­شود و عواطف انسانی را به خطر می­اندازد؛ 3. آرزوها باید در چارچوب امکانات، استعدادها، شرایط و ظرفیّت باشد وگرنه باعث تشویش و ناآرامی روح می­شود و به راحتی نمی­تواند به آرامش روانی دست یابد؛ 4. نپذیرفتن «حق» از جمله آثار قساوت است و  چون قرآن حق است، باید دستورات و احکام آن را همانطور که خداوند متعال فرمان داده است اجرا شود، زیرا در صورت نپذیرفتن این کلام حق، سلامت روح به خطر می­افتد و...

متن کامل [PDF 1139 kb]   (1886 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/10/26 | پذیرش: 1398/11/15 | انتشار: 1399/1/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.