logo
دوره 4، شماره 4 - ( 1398 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Emadi S Z, Bahrami Ehsan H, Fayyaz F, Okhovat A. Theoretical Model treatment intervention from the perspective of the Holy Quran for pain relief of Migraine patients. Quran and Medicine 2019; 4 (4)
URL: http://quranmed.com/article-1-271-fa.html
عمادی سیده زهرا، بهرامی احسان هادی، فیاض فاطمه، اخوت احمدرضا. مدل نظری مداخله درمانی از منظر قرآن جهت کاهش درد افراد مبتلا به میگرن. قرآن و طب. 1398; 4 (4)

URL: http://quranmed.com/article-1-271-fa.html


1- دانشجوی دکتری دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران
2- استاد تمام دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران ، hbahrami@ut.ac.ir
3- استادیار گروه روانشناسی ،پژوهشکده زنان دانشگاه الزهراء (س)تهران
4- عضو هیت علمی مدرسه دانشجویی قرآن و عترت دانشگاه تهران
چکیده:   (4192 مشاهده)
اهدف: میگرن اختلالی روان­تنی است که همه ابعاد فردی و اجتماعی زندگی فرد را تحت تأثیر خود قرار می­دهد. درمان­های گوناگونی برای کاهش سردردهای میگرنی مطرح شده که اثربخشی­ آن‌ها متفاوت است. امروزه، مداخلات درمانی مبتنی بر فرهنگ و دین برای بسیاری از اختلالات روانشناختی مورد استفاده قرار می­گیرند که به دلیل بومی بودن، مورد استقبال بسیاری از درمانجویان قرار گرفته و اثرات درمانی قابل قبولی دارند. قرآن کریم، کتاب مقدس مسلمانان، حاوی آموزه­ های ارزشمندی راجع به سبک زندگی و راه­های آرامش و سعادت است و مسیرهای برون‌رفت از اضطراب در آن به تفصیل بیان شده است. استفاده از قرآن کریم در کشف مسیرهای استرس­ زدا و آرامش افزا می­تواند محورهای مهمی برای تدوین پروتکل­های آموزشی و درمانی به پژوهشگر ارائه دهد. هدف این پژوهش در گام نخست بررسی درد در قرآن و عوامل ایجاد کننده آن و در گام بعدی، ارائه راهکارهایی برای کاهش درد، با توجه به عوامل تشدیدگر درد بوده است.
روشها: در این مطالعه از روش کیفی و تحلیل متن بهره برده شده است که در فرهنگ قرآن، به آن تدبر گفته شده و روش­های ادبی و بیانی خاص خود را دارد که بر کلام عربی استوار است. در این پژوهش از روش تدبر کلمه­ ای به صورت خاص استفاده شده است که طی آن برای مفاهیم مورد سوال، واژگان متناظر عربی از قرآن انتخاب می­شود.
یافتهها: در این تحقیق، انواع درد از منظر قرآن شناسایی شد و با استخراج اصولی برگرفته از قرآن، مدلی تبیینی برای رهایی از درد پیشنهاد شد. سه مولفه مهم ذکر، صبر و حُسن عوامل مرتبط با کاهش درد هستند که طراحی مداخله بر اساس آن­ها در ارتباط با کاهش درد اهمیت فراوانی دارد.
نتیجه گیری: طبق آیات نورانی قرآن، عواملی چون غفلت، خوف، استرس و رفتارهای ناسازگار، می­توانند عواملی برای افزایش دردهای عذاب‌آور باشند. به این ترتیب، در طراحی پروتکل­ها بهره­ گیری از مولفه­ های مقابل این عوامل، می­تواند سبب کاهش دردهای میگرنی و سایر دردها گردد.
واژه‌های کلیدی: درد، میگرن، قرآن
متن کامل [PDF 1348 kb]   (1996 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/5/8 | پذیرش: 1398/12/13 | انتشار: 1399/1/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.