logo
دوره 3، شماره 3 - ( 1397 )                   جلد 3 شماره 3 صفحات 138-127 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amuzadeh Samakoosh H, Pirani Z, Heidari A, Sarmadi M. Design and Validation of the Educational Model Based on God's Love from the Perspective of Quran. Quran and Medicine 2018; 3 (3) :127-138
URL: http://quranmed.com/article-1-207-fa.html
عموزاده سماکوش حسن، پیرانی ذبیح، حیدری عباسعلی، سرمدی محمدرضا. طراحی و اعتبارسنجی الگوی تربیتی مبتنی بر حب خدا از منظر قرآن. قرآن و طب. 1397; 3 (3) :127-138

URL: http://quranmed.com/article-1-207-fa.html


1- گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم انسانی، واحد اراک، دانشگاه آزاد اسلامی، اراک، ایران
2- گروه روان‌شناسی، دانشکده علوم انسانی، واحد اراک، دانشگاه آزاد اسلامی، اراک، ایران ، z-pirani@iau-arak.ac.ir
3- گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی، دانشکده علوم انسانی، واحد اراک، دانشگاه آزاد اسلامی، اراک، ایران
4- گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
چکیده:   (5873 مشاهده)
اهداف: در دهه‌های اخیر به ارایه الگوی اهداف تربیت در آثار تربیتی بیشتر توجه شده است. هدف پژوهش حاضر طراحی و اعتبارسنجی الگوی تربیتی مبتنی بر حب خدا از منظر قرآن بود.
مشارکت‌کنندگان و روش‌ها: پژوهش کیفی حاضر به دو شیوه اسنادی و داده‌بنیاد در سال ۱۳۹۷ در تهران انجام شد. جامعه پژوهش شامل کلیه منابع و اسناد معتبر مرتبط با موضوع و کلیه متخصصان تربیت دینی تهران بودند. نمونه‌ها در بخش بررسی اسنادی با استفاده از نمونه‌گیری مبتنی بر هدف و در دسترس و در بخش پدیدار‌شناسی و اعتبارسنجی الگو با روش نمونه‌گیری هدفمند گلوله برفی (۶ نفر تا حد اشباع داده‌ها) انتخاب شدند. ابزار گرد‌آوری داده‌ها فیش‌برداری و مصاحبه نیمه‌ساختاریافته بود. از ابزار کدگذاری و تحلیل تفسیری نیز استفاده شد. برای اعتبارسنجی الگو تکنیک دلفی به کار رفت. آزمون Tتک‌نمونه‌ای و نرم‌افزار SPSS ۲۴ برای آنالیز داده‌ها استفاده شدند.
یافته‌ها: الگوی طراحی‌شده ۲۳ کد مفهومی داشت که در ۶ محور اصلی شامل معانی و مفاهیم حب و محب، مبانی (معرفت‌شناسی، هستی‌شناسی، انسان‌شناسی و ارزش‌شناسی)، اهداف تربیتی، اصول تربیتی، روش‌های تربیتی و مراحل مهم تربیتی مبتنی بر حب و محب خدا از منظر قرآن دسته‌بندی شدند.
نتیجه‌گیری: الگوی طراحی‌شده ۲۳ کد مفهومی دارد که در ۶ محور اصلی دسته‌بندی می‌شود. این ابعاد تاثیر مستقیمی بر یکدیگر دارند و در ارتباط چندگانه هستند. همه ابعاد و مولفه‌ها از نظر متخصصان در ارزیابی‌ها معتبر اعلام شد و الگوی پژوهش از نظر متخصصین اعتبار بالایی دارد و با اطمینان ۹۹% مورد تایید است.
واژه‌های کلیدی: لگوی تربیتی، حب خدا، قرآن، مبانی، اهداف، روش
متن کامل [PDF 619 kb]   (1816 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/5/21 | پذیرش: 1397/9/21 | انتشار: 1397/10/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.