logo
دوره 5، شماره 3 - ( 1399 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 109-101 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rejali A, Tabibi Jebli M, Rai Dehghi M. Analysis of Quranic and Jurisprudential Evidences of Illegitimacy of Marriage Jihad in the Light of Harmful Psychological Effects and Harm to Human Health. Quran and Medicine 2020; 5 (3) :101-109
URL: http://quranmed.com/article-1-507-fa.html
رجالی عطاءالله، طبیبی جبلی مرتضی، راعی دهقی مسعود. تحلیل ادله قرآنی و فقهی عدم مشروعیت جهاد نکاح در پرتو آثار زیان بار روحی- روانی و آسیب رسانی به سلامت افراد. قرآن و طب. 1399; 5 (3) :101-109

URL: http://quranmed.com/article-1-507-fa.html


1- دانشجوی دکتری، گروه الهیات و معارف اسلامی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران.
2- استادیار، گروه الهیات و معارف اسلامی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران. (نویسنده مسئول) ، tabibijebelli@gmail.com
3- دانشیار، گروه الهیات و معارف اسلامی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران.
چکیده:   (2420 مشاهده)
هدف: پژوهش حاضر تلاش می‌‌کند ادله قرآنی و فقهی عدم مشروعیت جهاد نکاح در پرتو آثار زیان بار روحی- روانی و آسیب رسانی این پدیده به سلامت افراد را مورد بررسی و تحلیل قرار دهد تا از رهگذر این بررسی‌ها حکم قرآنی و شرعی این مساله مبرهن گردد.
مواد و روش‌‌ها: این پژوهش با روش مطالعات کتابخانه‌ای و به شیوه توصیفی ـ تحلیلی انجام شده است که با مراجعه به متون قرآنی و روایی و علمی اطلاعات لازم به‌‌دست آمده و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
یافته ها: خانواده در حکم بافت سلولی برای اندام های اجتماعی است و فراهم کننده سلامت روانی ، جســمــی و اجتمــاعی اعضاء آن می باشد. قرآن کریم در آیه  21 سوره روم فلسفه ازدواج را بیان می کند. با توجه به این آیه شریفه سلامت خانواده در پناه زندگی توآم با برقراری ارتباط محکم و دائمی بین زن و مرد که ازدواج  نامیده می شود برقرار می شود. اکنون این پرسش مطرح می گردد که آیا جهاد نکاح به آرامش، مودت و رحمت بین زوجین منجر می شود یا آثار زیان بار و مخرب دیگری بر سلامت و روح و روان آنان دارد؟ فرضیه پژوهش آن است بر اساس آیات قرآن کریم و دیگر ادله فقه مهمترین عنصر برای صحت ازدواج، «رضایت» می باشد. لکن این عنصر در جهاد نکاح به شدت آسیب دیده است. همچنین یافته های تحقیق حاکی از آن است که زنانی که با اجبار یا رضایت اولیه به جهاد نکاح تن داده اند آسیب های فراوان روحی و روانی دیده اند و برخی از آنها اقدام به خود کشی کرده اند.
نتیجه گیری: با توجه به یافته های این پژوهش و تحلیل و بررسی آن چنین نتیجه گرفته می شود که آثار زیان بار جهاد نکاح بر سلامت روحی و روانی امری قطعی است و از آنجایی که قرآن کریم و دیگر ادله فقهی از ضرر زدن و آسیب رساندن به دیگران به خصوص زوجه، نهی کرده اند و آن را عملی مذموم دانسته اند، این پدیده نامشروع تشخیص داده می شود..
متن کامل [PDF 507 kb]   (2575 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/3/3 | پذیرش: 1399/6/12 | انتشار: 1399/9/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.