دوره 5، شماره 3 - ( 1399 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 7-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bakouei M, Bakouei F, Mohammadi E, Baheiraei A. Explaining How Trust Affects Women's Health: A Qualitative Study, Adaptation to Quranic Verses and Traditions. Quran and Medicine 2020; 5 (3) :1-7
URL: http://quranmed.com/article-1-365-fa.html
باکوئی مهدی، باکوئی فاطمه، محمدی عیسی، بحیرایی اعظم. تبیین چگونگی تأثیر اعتماد بر سلامت زنان: یک مطالعه کیفی، تطبیق با آیات قرآن و روایات. قرآن و طب. 1399; 5 (3) :1-7

URL: http://quranmed.com/article-1-365-fa.html


1- استادیار، گروه معارف و قرآن کریم، دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، قم، ایران.
2- استادیار، دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران ، bakouei2004@yahoo.com
3- استاد، گروه پرستاری، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
4- دانشیار، گروه بهداشت مادر و کودک، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده:   (2082 مشاهده)
هدف‌: پژوهش حاضر با هدف تبیین چگونگی ارتباط اعتماد و سلامت از دیدگاه زنان و تطبیق نتایج با آیات قرآن و روایات صورت گرفته است.
مواد و روش ها: این مطالعه‏ی کیفی با رویکرد تحلیل محتوی به‎ شیوه‏ی نمونه‎گیری هدفمند با مصاحبه‌های نیمه‎ ساختار یافته بر اساس راهنمای مصاحبه با استفاده از سؤالات باز انجام شد. با مشخص‎شدن الگو و معانی اصلی درون مصاحبه‌ها، طبقات و درون‎مایه‎ها‎ شکل گرفتند. برای غنی‎سازی نتایج مطالعه از آیات قرآن و روایات کمک گرفته شد.
یافته‌ها: تجربیات زنان با اعتماد بالا در این مطالعه نشان می‌دهد که اعتماد به‌طور مستقیم با ایجاد احساساتی مانند: انرژی مثبت، شارژ روحی شدن، شاد شدن، آرامش، دور شدن افسردگی و منزوی‏ نبودن در سلامت عاطفی و روانی آنها تأثیرگذار است. مشارکت‌کنندگان همچنین از احساس سلامت جسمانی بیشتری در ارتباط با اعتماد تجربه کرده بودند و دریافت این احساس را به واسطه‎های مختلف شامل ایجاد شادابی روان بیشتر ناشی از اعتماد بیان کردند.
نتیجه‌گیری‌: این‌ یافته‌ها در راستای آثار و نتایج اعتماد و مثبت‎اندیشی در قرآن و روایات از جمله دستیابی به آرامش، پیش‌گیری از ترس و اضطراب، کاهش حزن و اندوه، دستیابی به موفقیت، تولید محبت، سلامت روان و برقراری رابطه‎ی دوستی است. همچنین نقل ‎و ‎قول‎های زنان در مصاحبه‎ها نشان ‎از آن داشت که آنها فواید منتج از اعتماد مطرح‎شده در آیات قرآنی و روایات را تجربه کرده‎ بودند.
 
متن کامل [PDF 950 kb]   (1477 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1399/7/28 | پذیرش: 1399/9/19 | انتشار: 1399/10/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله قرآن و طب می باشد.
 

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Qur̓ān va ṭib (Quran and Medicine)

Designed & Developed by : Yektaweb