A Scientific study of Nutritional Beliefs of Islamic Medicine with Modern Nutrition in Relation to the Food Pyramid: a Review Study. Quran and Medicine. 2021; 6 (1)
URL:
http://quranmed.com/article-1-345-fa.html
1- دانشجوی کارشناسی پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران.
2- استادیار، گروه مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران. (نویسنده مسئول). ، abasi_zohreh_55@yahoo.com
چکیده: (658 مشاهده)
هدف: در دنیای امروز یکی از الگوهای مناسب برای تغذیه سالم، هرم راهنمای تغذیه است. از آنجا که توجه به خاستگاه و بستر هر موضوع، به شناخت بیشتر و بهتر آن کمک خواهد کرد، هدف این مقاله، بررسی علمی باورهای تغذیهای طب اسلامی با تغذیه نوین در مورد هرم غذایی میباشد.
مواد و روش ها: این مطالعه یک بررسی توصیفی و استنادی میباشد که با استفاده از منابعی از جمله قرآن، کتابها و کتب روایی و سایر انتشارات و سایتهای مرتبط با مطالب طب اسلامی و طب سنتی، مرور اطلاعات در پایگاههای اطلاعات علمی نظیر Medicinal plant date، Scopus،SID،Google scholar مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: در قرآن کریم و احادیث بر پنج گروه غذایی تأکید شده است که از میان گروه نان و غلات به گندم، برنج و جو اشاره شده است و در عین حال برتری جو بر گندم فراوان اشاره شده است. از بین حدوداً 250 آیه متعدد در قرآن کریم، بخش عمدهای از آن در رابطه با تغذیه حلال و گیاهخواری است که تأکید به جایگاه ویژه این گروه در هرم غذایی دارد.
نتیجهگیری: به نظر میرسد که قرآن 14 قرن پیش به اصول مورد توجه در هرم غذایی کاملاً توجه داشته و برای سلامت انسان راهنماییهای زیادی ارائه نموده است. پس لازم است تا نسبت به افزایش آگاهی با آموزش و فرهنگسازی در جهت اجرایی نمودن آموزههای تغذیهای دین اسلام در بین اقشار مختلف جامعه اقدامهای جدی، عملی و کاربردی انجام گیرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1399/11/5 | پذیرش: 1400/2/12 | انتشار: 1400/3/29